About


Vår första milstolpe är nådd, nu siktar vi på nästa..


I veckan fick vi beskedet och insåg att vi nått vår första milstolpe.

Vår första bok finns till försäljning!


En resa som börjades för länge sen.


Då för 30 år sedan försökte en av oss att kombinera ett yrke som Officer i Flygvapnet, kadett och pilot med att spela fotboll på hög nivå. Något som så här i efterhand inte bör rekommenderas. Men det har nog ändrat sig, det var ju några år sedan.


Den statiska träningen i flygvapnet för att klara G-krafter fungerade inte bra med dåtidens explosiva träning på fotbollsplanen. Så 8 minuter in i en fotbollsmatch gick knät sönder. Konvalescensen gick inte som det skulle, en infektion i kroppen kom med feber och som när den var uppe på 42 grader och fortfarande stigande, fick jag läkarens besked att benet skulle amputeras. Det var ett par sömnlösa timmar i väntan på om de akuta medicinska åtgärderna skulle verka eller inte. Men det löste sig.


Det blev en trist sjukhustid. Då gällde Allers, Damernas värld, Tv1, Tv2 och P3. Ett flertal korsord konsumerades och döm om min förvåning när jag vann ett första pris, en pajform, damp ner på posten. (Vi har den inte kvar!) Sedan fick jag nys om att den lokala ICA handlaren hade utlyst en slogans tävling. Så klart jag skulle vara med. De första 5 vinnarna skulle vinna varsin frukostbricka. Jag vann de 4 första.

Det sporrade till att jag då skrev min första rimsaga. En saga om en tupp och en katt i ett träd.   


Ytterligare tid till att fortsätta skriva kom då både hälsena och knät under samma år krävde nya operationer. Det blev ytterligare ett vedträd på den redan pyrande skrivarelden.

Då skrev jag denna saga. ”Skogens Konung”. Jag lyckades få till en röd tråd mellan rimmen, finurlig story och ett lyckligt slut. Det hela var en utmaning som gjorde att det blev rolig att skriva. Jag fick då också kontakt med Lena Nilsson via en annons i en tidning. Hon illustrerade då till Skogens Konung och sedan dess har vi haft brev kontakt. Vi har fortfarande varken pratat med varandra eller setts, men håller kontakten nu för tiden via epost. Det roliga är att vi nu skissar på en ny saga. Sagan om Sune Igelkott.

Det skall bli roligt den dagen vi ses!


Efter det har det blivit ett par till slogans vinster och även ett 40 tal sagor (med och utan rim), som nu ligger och dammar i byrålådan.


För 1 år sedan sa min blivande fru att vi borde göra något åt alla dessa sagor. Vi började då undersöka möjligheten och insåg mer och mer vad som krävdes för att få ge ut en bok i dagens Sverige. Vi pratade med olika förlag och tryckerier och vi insåg att konkurransen är stenhård. Det är svårt att få en bok utgiven och att nåogn skall våga satsa på dig om du inte är någon.


Så, våren 2017 tog vi ett beslut och startade Mason & Waldo AB. Första milstolpen var då att ge ut en bok. Men milstolparna är många fler.


Ambitionen är att inspirera barn och ungdomar till att vilja läsa och skriva, vi ser att det idag finns stora kunskapsbrister i vårt samhälle inom området. Vi hoppas att vi kan bidra till att inspirera och göra skillnad. Första milstolpen är nådd! Nu blickar vi framåt och hoppas att många vill hjälpa till att öka läskunnandet hos våra barn och ungdomar.


Tack alla ni som läst detta!


Tack alla ni som köper våra böcker och APPar!


Pengarna går inte till någon vinst. Ambitionen är något mycket mer!Find out more about what we produce by looking at Books and Apps


LOREM IPSUM


Maecenas nostrud tempor labore expedita magna labore dolore magna aliqua. Nostrud exrcation the  ullamcoe laborisw then consequa irures reprwnder  excepteur deserunt was aborum perscais voluptan  excepteur aborum perscais.

LOREM IPSUM


Maecenas nostrud tempor labore expedita magna labore dolore magna aliqua. Nostrud exrcation the  ullamcoe laborisw then consequa irures reprwnder  excepteur deserunt was aborum perscais voluptan  excepteur aborum perscais.

Copyright @ All Rights Reserved